Alberobello, beroemd op zijn trulli, is een vast onderdeel tijdens je grote zuid Italië rondreis

De Grote Zuid-Italië Rondreis!

Een prachtige reis door het pure Italië

Omschrijving

Ontdek verborgen charmes

We nemen je mee naar het Zuiden van Italië. Waar we opgaan in het échte Italiaanse stadsleven van het rauwe Napels, de wakende Vesuvius adoreren en authentieke dorpjes vinden ten zuiden van de schitterende Amalfikust. In het zuiden van de laars ontdek je de verborgen charmes van de ongerepte provincie Calabrië. De pure provincie Basilicata herbergt een bijzonder unieke stad. We maken kennis met het landleven in Puglia waar we de mythische sprookjesstad Alberobello vinden en waar de bloedjemooie kuststroken je bijna ontroeren.

Reis door 4 ontluikende provincies

In Zuid-Italië komen je droombeelden tot leven! Deze rondreis door het zuiden van Italië is een rondreis door een passionele en bijzondere streek, langs vier ontluikende provincies en haar inwoners. Want de Zuid-Italianen dragen meer dan waar dan ook bij aan jouw vakantie ervaring. Ze genieten van de toenemende belangstelling voor hun streek. De inwoners van het zuiden leven vol overgave, met passie en toewijding.

Geniet van het echte Italiaanse leven

Overal ben je evenzo welkom en zijn ze nieuwsgierig naar jou, maar stiekem ook naar wat jij van hen vindt. ´Hen´ is de immer gastvrije, vurige Italiaan die trots is op zijn afkomst. Zijn wieg staat in het land van de grandioze zonsondergangen, sprankelende zee, citroenbomen, wijnranken en eeuwenoude olijfbomen te midden van roodbruine aarde. Daar waar de lijst aan mooie stranden lang is, de witte stadjes afsteken tegen de helblauwe lucht en waar de liefde ook een klein beetje door de maag gaat. Want lokale wijnen en een goede keuken kunnen we gerust toevoegen aan de geneugten van Zuid-Italië!
 
Wij begrijpen die trots wel!

Highlights
  • Pizza in Napels!
  • Resten van Pompeii en Herculaneum.
  • Natuurschoon van Cilento NP.
  • De sassi van Matera.
  • De trulli van Alberobello.
  • Barokstad Lecce.
  • De stranden bij Gallipoli of Monopoli.

Dagprogramma

Het rauwe Napels is de start van deze Zuid Italië rondreis

Dag 1 – 2 Napels

 

Napels, een stad die verdeelde meningen oproept met het bekende 'hate or love'-principe. Rauw, chaotisch maar buitengewoon fascinerend. Hier draait alles om de bruisende way of life. De Napolitaanse energie is voelbaar; iedereen is druk, maar als je aan de driftige Italiaan vraagt waar je de lekkerste pizza kan halen, neemt hij je aan de hand mee naar zijn favoriete stek. 

Scooters razen voorbij. De koffiecultuur is een essentieel onderdeel van het dagelijks leven. Bezoek het Teatro di San Carlo, het archeologisch museum en de onopvallende kerken die tussen rijtjeshuizen zijn gevestigd. Napels heeft maar liefst drie kastelen, talloze buurten en ondergrondse schatten. 
Of je van de stad houdt of niet, de passie en charisma van Napels zullen een speciaal plekje in je hart veroveren!

De grote Zuid Italië rondreis voert je tevens langs de beeldschone Amalfikust

Dag 3 – 4 Sorrento of Positano

 

Op weg naar de kust der kusten zijn de indrukwekkende archeologische ruïnes van Pompeii of Herculaneum een must-visit. Deze goed bewaarde Romeinse dorpen, verwoest door Vesuvius, nemen je mee terug in de tijd. 

Na deze culturele parels wachten pastelkleurige huizen, azuurblauwe zee, steile kliffen en bloeiende citroenbomen. Dit is de plek waar beroemdheden vakantie vieren. Het dolce vita-gevoel omarmt je terwijl je langs de bochtige weg naar het zonnige zuiden rijdt. 
De verleidelijke Amalfikust strekt zich uit van Positano tot Vietri sul Mare, met het beroemde Amalfi en romantische Ravello. 

Verblijf in stijlvolle accommodaties in het bruisende hart van Campania, of kies voor Sorrento als een rustiger uitgangspunt om de kust te verkennen. In ieder geval, geniet van de ontspannen sfeer! 

Cilento NP, authentieke sfeer snuiven op je fly and drive door het zuiden van Italië

Dag 5 – 6 Cilento NP

 

Campania reikt verder dan de Amalfikust met haar charmante maar drukke dorpen. Twee uur rijden over de Strada Statale brengt je naar het authentieke zuiden! Stop bij de Griekse tempels van Paestum en verken Cilento. Deze unieke regio dat ons hart heeft gestolen heeft een authentieke sfeer, lokale gerechten en pittoreske dorpjes met eigen tradities. 

Ontsnap aan het massatoerisme met boottochten naar afgelegen baaien en idyllische rotsstranden. Rijd langs de kust met grotten en bezoek Middeleeuwse plaatsen als Castellabate en Pisciotta, waar de deuren openstaan en tradities bloeien. Hier zitten de mannetjes nog gezellig op straat te kaarten. 
Cilento is als muziek voor de zintuigen. 

Pollino NP, ongerepte natuur als belevenis op je rondreis door het zuiden van Italië

Dag 7 Pollino NP

 

Calabrië, de ongerepte parel van Zuid-Italië met de zuiverste lucht van het land, herbergt het grootste nationale park van Italië: Pollino. 
Dit ongerepte landschap biedt unieke flora en fauna, omringd door charmante dorpjes. Accommodaties zijn beperkt, maar Las Perlas regelt jullie overnachting in een karakteristieke boerderij, masseria en een heerlijke agriturismo. Verwacht eenvoudige Italiaanse menu's in kleine restaurants, waar behulpzame lokale bewoners je graag adviseren. Dat ze alleen Italiaans spreken maakt het misschien niet duidelijker, maar behulpzaam is het wel!

 De authentieke sfeer, lokale wijnen en de gastvrijheid van de Calabrezen maken het een onvergetelijke ervaring, en dit alles zonder een overdaad aan kosten. Geniet van de charme van Calabrië en het Pollino park. Alles wat Italië warm, sfeervol en gastvrij maakt. En is dit nou juist niet onbetaalbaar?

Matera, zeer indrukwekkende oudheid en hoogtepunt van je grote Zuid Italië rondreis

Dag 8 – 9 Matera

 

Deze heerlijke rondreis brengt ons naar de regio Basilicata! Matera heeft ons meteen gevangen, spot on! Deze unieke stad is uit tufsteen gehouwen. Het nodigt uit om te verdwalen in een doolhof van straatjes, trappen en gangen, terwijl je onderweg geniet van oude kerken en kloosters gehouwen uit dezelfde steen. Matera, bekend om haar Sassi (grotwoningen), biedt ook een modern deel en is omringd door een indrukwekkende kloof en het Murgia-park.

Enkele authentieke grotwoningen zijn omgetoverd tot comfortabele hotels, waardoor je de stad in al haar glorie kunt ervaren. En Las Perlas heeft de fraaiste er natuurlijk bij zitten. Matera heeft een ongelofelijk uniek verhaal, van armoede en onhygiënische grotten tot culturele hoofdstad, waardoor het de diversiteit van Zuid-Italië bevestigt. Een must-visit in je Zuid-Italië rondreis!

Alberobello, het dorp met de beroemde trulli bezoek je ook op je zuid Italië fly and drive

Dag 10 – 11 Alberobello

 

Vanuit Matera arriveer je in Puglia, de historische boerenprovincie, bekend om haar trulli en het weelderige Valle d'Itria-landschap. Alberobello staat ook wel bekend als de trulli hoofdstad. Herkenbaar aan de kegelvormige huisjes met grijze conische daken en een wit symbool bovenop, sieren het stadje. 

Puglia staat ook bekend om olijfolie, wijngaarden, en cucina povere, een rijke culinaire traditie. Het binnenland met idyllische plaatsen zoals Locorotondo en Martina Franca wachten om ontdekt te worden. Verblijf in een eigen trulli in Alberobello of geniet van het landelijke leven in een witte masseria onder de stralend blauwe hemel. Puglia op haar best! 

Gallipoli, een heerlijke zuid Italiaanse vissersplaats

Dag 12 – 13 Gallipoli of Monopoli

 

Na een reis vol diverse indrukken is het tijd om je zintuigen een nieuwe prikkel te geven in Puglia. Een bezoek aan de prachtige baaien en charmante kustdorpjes is essentieel in je rondreis door Zuid-Italië. 

Deze regio heeft meer dan 800 kilometer kustlijn waardoor er aan strand geen gebrek is. Monopoli en Gallipoli zijn geliefde vissersdorpen aan weerszijden van Salento, grenzend aan de Ionische en Adriatische zeeën. Hier, omgeven door stenen muurtjes en cactus planten, ontdek je Griekse invloeden in pittoreske plaatsen langs de kust. Geniet van idyllische stranden, rotsformaties en aperitivo met heerlijke hapjes bij je drankje (zonder erom te vragen!). Proost op het zuiden! Cin cin!

Foresta Umbra, prachtige natuur van Puglia en zeker niet overslaan tijdens je zuid Italië rondreis

Dag 14 – 15 Gargano NP

 

Onderweg naar dit onontdekte juweeltje kun je een kudde schapen op je pad vinden. Iets waar de locals niet van opkijken. Het Pugliese landschap verandert drastisch wanneer je naar het groene schiereiland van Gargano reist. Voor liefhebbers van ongerepte natuur is dit het neusje van de zalm! Je kunt hier urenlang wandelen zonder een mens tegen te komen. 

De pittoreske dorpjes liggen voornamelijk langs de kust, terwijl het binnenland plaatsmaakt voor het uitgestrekte Foresta Umbra. In Gargano schuilen eeuwenoude pelgrimsoorden en traditionele vissers vangen hun vis met 'trabucchi'

Langs de kustplaatsen Vieste en Peschici kun je genieten van zomerse gezelligheid en boottochten maken langs inhammen, grotten en prachtige stranden, vergezeld van heerlijke hapjes en drankjes. De ultieme laatste avond! 

Een typisch Italiaans straatbeeld, de citroenverkoper

Dag 16 Naar huis..

 

Dit is het pure en klassiek Italië met het gastvrije, authentieke regionale sausje van het zuiden. Hier is passie een tweede natuur, iedereen is druk en hardwerkend, maar er is altijd ruimte voor gezelligheid. 

Van de koffiebarretjes in Napels tot de boulevards in kustplaatsjes in de hak, of het sprookjesachtige Alberobello waar je in je eigen trullo slaapt en in no-time wordt opgenomen als dorpsbewoner. De vier provincies van Zuid-Italië schilderen een kleurrijke regenboog, van eeuwenoude olijfbomen tot wijnranken en azuurblauwe zee die de witte huizen doen oplichten. 

In Zuid-Italië omarm je de lach, het gebaar, en de passie. Het Zuid-Italië dat ook een beetje van jou is geworden, per siempre!

Nog meer rondreizen Zuid-Italië bekijken?

Reisschema

Dag 1          Aankomst in Napels

Dag 2          Napels

Dag 3          Napels – Sorrento of Amalfi (60 km; ruim 1 uur rijden)

Dag 4          Sorrento

Dag 5          Sorrento – Cilento NP (155 km; bijna 3 uur rijden)

Dag 6          Cilento NP

Dag 7          Cilento NP – Pollino NP (160 km; ruim 2 uur rijden)

Dag 8          Pollino NP – Matera (155 km; ruim 2 uur rijden)

Dag 9          Matera

Dag 10        Matera – Alberobello (70 km; ruim 1 uur rijden)

Dag 11        Alberobello

Dag 12        Alberobello – Gallipoli of Monopoli (resp. 150 km (2uur) of 25 km (30min)

Dag 13        Gallipoli of Monopoli

Dag 14        Gallipoli of Monopoli – Gargano NP (resp. 340km (4uur) of 200km (2,5uur)

Dag 15        Gargano NP

Dag 16        Gargano NP – Bari luchthaven (110 km; ruim 1 uur rijden)

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.